Loading...

100% Jazz, un segle d’història.

El Museu d’Història de Catalunya ens demana que creem la nova imatge de les Nits D’estiu que programa els dimecres de juliol i agost. Enguany, el cicle de concerts anirà enfocat a la història del jazz amb el nom “100% Jazz, un segle d’història”. A banda de la gràfica relacionada amb el cicle, hem de donar- entitat pròpia a les Nits D’estiu al Museu d’Història de Catalunya a través d’una marca.

Per a crear la marca Nits d’Estiu ens basem en un dels seus elements visibles des de l’exterior: les xemeneies. Per una banda, el cicle es realitza al terrat del Museu d’Història de Catalunya on les xemeneies hi són presents i per l’altre, la figura que ens suggereixen és molt semblant a la icona utilitzada per designar el volum de la música.

Amb tal de desenvolupar la gràfica del cicle “100 Jazz, un segle d’història” ens preguntem: com podem capturar moments de la història del jazz que mai tornaran? Doncs a través de la fotografia, d’un petit instant d’explosió, de sentiment, d’originalitat. Creem una gràfica amb la imatge d’una de les icones del Jazz: la cantant Maxine Sullivan. En alguna peça també hi afegim la imatge del pianista Nat King Cole.