Loading...

Vine a fer història.

DETALLS DEL PROJECTE

CLIENT: Fundació de la Festa Major.

Realitzat conjuntament amb Marta Monsarro.

 

Quan els administradors de la Festa Major de Vilafranca ens van comunicar que seríem l’estudi encarregat de crear la imatge de la FM 2015 ens vam entusiasmar. Era un repte important, no ho podem negar, però alhora ens feia una il·lusió enorme compartir la nostra feina amb tots els vilafranquins i vilafranquines.

De seguida vam connectar amb els administradors i vam entendre la idea que tenien sobre la futura imatge de la Festa Major i, de fet, compartíem moltes de les propostes que van sorgir. Volíem destacar a través de textos i imatges totes aquelles històries que fan que any rere any la FM de Vilafranca sigui la més típica; tant les històries que propicia la mateixa festa com els moments i anècdotes que no veu tothom. De seguida ens va sorgir un eslògan molt potent per incentivar la participació de tots els Vilafranquins: Vine a fer història.

Inspirats en la revista “Life, vam dissenyar un logotip en forma de domàs i de color vermell, de manera que recuperàvem el color típic de la FM de Vilafranca. En les peces que s’han desenvolupat hem jugat amb les textures que t’ofereixen imatges d’èpoques diferents i creacions per a diversos contextos. Des de l’àlbum de cromos on petits i grans poden gaudir de la història de la FM amb imatges des de principis del segle XX fins a l’actualitat, samarretes amb frases populars de la FM, il·lustracions divertides sobre la imaginació dels nens i pòsters amb històries que ens han enviat els vilatans o que nosaltres mateixos hem trobat després de mesos de recerca a la capital del vi.

El cert és que ha estat un treball molt enriquidor i gairebé podríem dir que amb la FM de Vilafranca hem fet un màster avançat de la cultura popular; des de sessions de moltes hores a l’Arxiu Comarcal del Penedès fins a xerrades llargues amb historiadors i diferents narradors que han esdevingut protagonistes d’alguna de les històries que podeu llegir o veure en les peces que hem dissenyat.

Tipus de projecte: Gràfic, Branding, On-line, Vídeo